Artikel nr 08 fra blad nr 5-2019
Emne: Minneord
Tor Landro til minne


Velkommen
Les artikler
Taler - nye  
Taler - arkiv  
Nettbutikk
Møter
Støttefond
Abonnere
Kontakt oss
Olav Hermod Kydland

Tor Landro ”vart henta heim til Jesus” den 23. mai 2019. Slik lød dødsannonsen i Dagen. Han ble gravlagt fra Landro kyrkje tirsdag den 28. mai under stor deltagelse.

Med Tor Landro er en kjær venn og misjonsmann forfremmet til herligheten, og vi sitter igjen med gode minner fra mange samvær med han over flere år.

Tor ble født 06.05.1946 på Landro hvor han var nummer åtte av en søskenflokk på ni. Han vaks opp i et godt kristent misjonshjem og ble selv en personlig kristen da han gikk på Tryggheim folkehøgskole på Nærbø på Jæren i 1964-65. Der traff han også sin framtidige kone, Gerd Nilsen. De giftet seg i 1970 og fikk fire barn sammen.

Tor likte seg godt på sjøen og var en god fisker ute mellom øyene. Han var også praktisk anlagt og utførte mange praktiske oppgaver, særlig da han var med og bygde deres første hus. Senere arbeidet han som salgsfremmer til han gikk av med pensjon i 2010.

Da Tor var ferdig på Tryggheim, arbeidet han på Sola møbel på Ganddal i Sandnes. Der fikk han god kontakt med bedehusfolket, og det betød mye for ham.

I 1967 dro Tor til Danmark hvor han begynte på husflidhøyskole i Kerteminde. Etterpå arbeidet han i to år som lærer ved LMs Efterskole i Løgumkloster.

Tor og Gerd bosatte seg etter en tid på Landro hvor de begge var aktive på bedehuset. Tor ble valgt inn i bedehusstyret og var med i barnearbeid og søndagsskolen.

Ellers var han ivrige etter å fremme Guds rike. Han holdt andakter og var spesielt glad i sang og musikk. Han lærte seg å spille orgel som voksen og var en tid fast organist hos DELK i Håkonsund. Ellers var han med i kretsmannskoret i Bergen og i Vik mannskor.

Misjonens sak lå også på Tor sitt hjerte, og han engasjerte seg i det arbeidet. Han fikk også høre om arbeidet på misjonsmarken på en spesiell måte da to av hans søstre ble misjonærer.

Vi i Stiftelsen På Bibelens Grunn vil også takke Herren for hva han fikk utrette gjennom Tor. Han var en ivrig talsmann for Bibelsk Tro som kom ut med sitt første nummer i 1992. Han anbefalte det, delte det ut, bestilt bladet til flere og betalte kontingenten for noen.

Han var også med i Rådet for Stiftelsen i tre år og deltok sammen med Gerd på bibelsamlinger på Audnastrand leirsted i Lindesnes kommune.

Det var alltid kjekt å møte Tor. Hans fine vesen og gode sinnelag strålte alltid fram både når han ledet møter, vitnet, ba eller i uformelle sammenkomster. Han hadde alltid et klart og fint Kristus-vitnesbyrd hvor det kom fram at Jesus og hans forsoning betød alt for ham.

Nå har han nådd fram og fått sett sin Frelser der hvor ingen sjukdommer, nød og død finnes lenger.

La oss framfor nådens trone huske på Gerd og den nærmeste familie i deres savn av en kjærlig ektemann, omsorgsfull far og svigerfar og gode bestefar.

Lyser fred over Tor Landro sitt gode minne! Olav Hermod Kydland