Artikel nr 2 fra blad nr 5-2016
Emne: Anndakt
I Faderens favn


Velkommen
Les artikler
Taler - nye  
Taler - arkiv  
Nettbutikk
Møter
Støttefond
Abonnere
Kontakt oss
Av Hans Erik Nissen

”Men Esau løp ham i møte og omfavnet ham, han falt ham om halsen og kysset ham, og de gråt.” (1 M 33,4) 

I det ytre reiste Jakob hjem fra Paddan-Aram som en svært rik mann. Men i sitt hjerte var det annerledes. Han var som den fortapte sønn som drog hjem. Abrahams Gud hadde møtt han og ydmyket han. Hans fars Gud var blitt hans Gud. 

Nå er det noe Gud vil få sagt til Jakob. Han gjør det gjennom Esau. Jakob var redd for å møte han. Han kom i mot Jakob med fire hundre menn. Men det som fylte Jakob med redsel, ble for han det mest velsignede av alt. 

Når du står ansikt til ansikt med den levende Gud, da blir du nedbøyd og ydmyk. Du blir så liten i deg selv. Det er forbi med de store tankene. Støv og aske betyr ikke mye. Da melder frykten seg. Hvordan skal det gå? Hva skal du svare på de mange berettigede anklager som kommer fra ditt eget hjerte, fra andre mennesker og fra Gud? 

Gud kjenner deg, og nå er det noe han må få sagt deg. Du skal slett ikke svare på anklagene. Det har en annen gjort i ditt sted. Du skal ikke møte anklageren, men en far som kommer deg i møte og som tar deg om halsen og kysser deg. 

I Guds faderfavn gråter du av glede over at du ikke skal svare på alt dette. Jesus har ordnet det for deg! Du skal ikke anklages, men høre om det som er fullbrakt. 

I hans faderfavn skal du høre pulsslagene fra Guds hjerte. Det himmelske faderhjerte slår for deg. Og ikke nok med det. Hvis du fortsetter med å lytte, hører du enda mer. Det går opp for deg at Guds hjerte brast for deg. 

Da har nåden inntatt ditt hjerte, og da kan du løfte ditt ansikt. Du er ikke bare nedbøyd av Gud. Han har også reist deg opp og gjort deg til sin? 

Jesus har vært i Faderens favn før deg. Han deler hele sin rikdom med deg. Derfor har han frelst deg inn i sin favn.

I nådefavnen fødes nådelivet. Der får det næring, og der vokser det – til Guds ære. 

(Oversatt fra dansk)