Artikel nr 2 fra blad nr 4-2016
Emne: Andakt
I brennpunktet av Guds kjærlighet


Av Hans Erik Nissen

”Og Josef bøyde seg ned over sin fars ansikt og gråt over ham og kysset ham!" (1 M 50,1)

Det er gripende å se situasjonen for seg. Den gamle Jakob har velsignet sine sønner og så ”trakk han føttene opp i sengen, og han oppgav sin ånd og ble samlet til sine fedre” (1 M 49,33) 

Da han var død kastet Josef seg gråtende over ham. Josef kalte Egypt sitt lidelses land. Det skyltes ikke bare alle de årene han var i fangehullet. Hvor ille det enn var å komme gjennom alle disse årene, så var det noe som var ennå tyngre. Det var tanken på at han var blitt solgt av sine brødre. Ikke nok med det, selve handelen var en benådning. Flertallet av brødrene ønsket at han skulle ha blitt drept. 

I Josefs mørke og fortvilelse var det likevel et menneske som elsket ham. Det var hans far. 

Det kan hende at du føler deg svært ensom og er misforstått av mennesker. Det er så få som elsker deg, kanskje ingen. Men så er det likevel en, og det er din far i himmelen! 

Det har vært en stor trøst for Josef gjennom lange og tunge år å tenke på hvor høyt han var elsket av sin far. På samme måte er det med deg. Også du er elsket som den utvalgte. Jakob ga Josef en fin kledning. Din himmelske far har kledt deg i frelsens drakt. 

Men det er en forskjell på deg og Josef. Du skal aldri bøye deg ned over din himmelske fars døde legeme. Han lever i evighetenes evighet, og han skal aldri dø. Det skal du, men når du dør så skiller døden dere ikke fra hverandre. Tvert imot! Din himmelske far kommer mot deg i døden og sier de vidunderlige ordene: ”I dag skal du være med meg til Paradis”. 

Jesus har ført deg inn i brennpunktet av Guds kjærlighet. Andres kjærlighet kan følge deg til grensen, men hans kjærlighet følger deg over den. Andres kjærlighet betyr mye, men din himmelske fars kjærlighet betyr alt. 

Du kan si med Paulus: ”For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som komme skal, eller noen makt, verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre” (Rom 8, 38-39) 

(Oversatt fra dansk)