Artikel nr 7 fra blad nr 3-2011
Emne: CD-melding
Ny CD: “Jeg er fri”
Av Ole Andreas Meling

Torvald Kjetilstad har sunget inn flere CD'er tidligere. Denne gang har han fått med seg to av sine brødre, Olav og Nårdin. Det er gode og fyldige mannsrøster som passer godt sammen. De veksler på soloinnslag og enkel, tostemt sang. Stilen er som vi er vant med i tidligere utgivelser. Trekkspill dominerer akkompagnementet. Slik bør det også være når Torvald synger. I tillegg er det brukt litt gitar og piano. Men CD innspillingen er som å høre de synge på bedehuset, med den samme evangeliske og forkynnende tone. 

Sangvalget er en blanding av kjent og ukjent. Noen har fått ny melodi av Torvald Kjetilstad. Her vil jeg særlig framheve sangen hvor de synger i koret: «Men hvor er de alle de som skulle innby? Er de opptatt med seg selv og sitt på jord?» Det er et sterkt vekkelsesbudskap som her formidles. Denne vekkertone går igjennom hele CD'en. «Å bror og syster nå me vaka må!» Gjennom sangen formidles også så fint Guds kall til frelse. Torvald har skrevet denne enkle og fine sangen: «Krossveien fører deg fram» hvor de synger i koret: «Kom og bli med, kom og bli med!» 

Dette er en CD hvor teksten griper en. Det er et tydelig språk, ikledd enkle melodier. Det er også sterkt å høre tre brødre synge så klart om Jesus i lag. Vi takker brødrene Kjetilstad for denne fine CD'en! 

CD'en er utgitt av Stiftelsen På Bibelens Grunn.