Artikel nr 10 fra blad nr 6-2016
Emne: Bokklipp
Han er ikke kommet for gjess, ender eller kyr


Velkommen
Les artikler
Taler - nye  
Taler - arkiv  
Nettbutikk
Møter
Støttefond
Abonnere
Kontakt oss
Av Martin Luther

”Se, jeg forkynner dere en stor glede!” (Luk 2,10) 

Det lille ordet: dere – skal gjøre oss glede. For hvem taler han til? Stokker og steiner? Nei, med mennesker, og ikke bare med en eller to, men med ”alt folket”. 

Hva skal vi da gjøre med dette? Skal vi fortsette med å tvile på Guds nåde og si: Peter og Paulus kan glede seg over Frelseren. Jeg kan ikke gjøre det. Jeg er en ussel synder. Denne store, dyre skatten er ikke for meg. 

Kjære, om du sier at han ikke tilhører deg, så vil jeg spørre: Hvem tilhører han da? Er han kommet for gjess, ender eller kyr? Du må legge merke til hvem han er. Hadde han villet hjelpe andre skapninger, så var han blitt en av dem. Men han er et menneske. 

Nå vel – hvem er du, hvem er jeg? Er vi ikke alle mennesker? Hvem skal ta imot dette barnet, om ikke nettopp vi mennesker? 

Englene behøver ham ikke, djevlene vil ikke vite av ham. Men vi trenger ham, og for vår skyld er han blitt et menneske. Han hører oss mennesker til for at vi skal ta imot ham med glede, som engelen sier: ”Eder er i dag en Frelser født!” 

Er det ikke stort og herlig at en engel fra himmelen bringer dette budskapet til menneskene, og at mange tusen engler i sin glede over det synger ut sitt ønske om at også vi mennesker skulle være glade og ta imot denne Guds nåde med takk og fryd! Derfor skulle vi skrive ordet ”dere” i hjertet med ildskrift, og med glede tilegne oss denne Frelsers fødsel.