Artikkel nr 11 fra blad nr 6-2009
Emne: Vitnesbyrd og tjeneste
Innvielse av familiehus i Ukraina

Hele skriften
er inspirert av Gud!
2 Tim 3,16.

Av Ivar Lyster

I nærvær av Fylkesmann og flere andre autoriteter ble det nye familiehuset til KPK-Ukraina / House of Mercy åpnet offisielt onsdag 14. September. Den første leiligheten er allerede tatt i bruk, og den andre blir innflyttingsklar føre jul. Her blir det en god heim for mange barn som har fått en dårlig start i livet. 

Opplæring i den kristne tro, og tilhørighet til en evangelisk menighet er en del av barneoppdragelsen. Selv om barna har det veldig trygt og godt på senteret vårt, så er det allikevel det aller beste å være i en familie med mor og far. 

Dette har vært et stort løft for KPK-Ukraina og det var en gledens dag for alle da vi nå kunne ta familiehuset i bruk. Vi kan nå også ta hånd om et mye større antall barn på en god måte. 

Fylkesmannen sa i sin tale at han ønsket at Guds Nåde måtte kvile over denne heimen. Han sa også at det var det fineste huset i hele området. Vårt ønske og bønn er også at denne heimen må være en plass der Guds velsignelse og Guds fred må få være i sentrum. 

I midten av september i fjor la vi ned grunnsteinen til huset under bønn og innvielse. Mens den store gruppen fra Norge var i Ukraina ble familiehuset ennå engang lagt i Guds hender med innvielse og bønn. Det skjedde den 21. september bare vel et år etter starten. Bygningen er på totalt 360 kvadratmeter gulvflate i to etasjer, og består av to store leiligheter med seks soverom hver. 

Ellers så øker arbeidet i Ukraina på alle felt. Vi tar oss nå av mer enn 150 familier, de fleste med mange barn. Bedehuset i sigøynerlandsbyen er under tak. Vi holder på å renovere huset til Pizooh-familien, slik at det blir ferdig til innflytting føre vinteren. Her har 11 mennesker bodd på et lite rom med jordgulv så nå blir det forandring. Natt til 13. september var det storm og uvær i Ukraina. Mor Pizooh var i bønn hele natten om at huset ikke måtte bryte sammen. Gud hørte hennes bønn og nå er det ikke lenge før hun ved Guds nåde kan flytte inn i ”nytt” hus, og få mye bedre plass. Mange andre ting er også på gang. Bibelen sier: Glem ikke å gjøre godt å dele med andre for slike offer har Gud behag i. Det var store avlinger i Ukraina dette året, og folk var så takknemlige og glade, fordi nå hadde de noe å dele med dem som lite har. Vi bor i et rikt land og skulle alle ha den samme takknemlighet over mulighetene til å dele med de fattige.