Artikel nr 11 fra blad nr 1-2003
Emne: CD-anmeldelse
Det alt av nåde er


Velkommen
Les artikler
Taler - nye  
Taler - arkiv  
Nettbutikk
Møter
Støttefond
Abonnere
Kontakt oss
Av Jon Ivar Sund

Det alt av nåde er
Sang og gitar: Torhild Risnes
Basunen forlag

Basunen forlag har etter hvert utmerket seg med flere gode musikk-utgivelser. Den siste innspillingen i rekken, er med Torhild Risnes. Hun er fra Bø i Telemark, og har for meg inntil nå, vært et ukjent navn. Det jeg sitter igjen med etter å ha hørt den,, er at dette en tvers igjennom åndelig innspilling, hvor det er først og fremst budskapet man sitter igjen med. Her har vi en aktør som tydelig ønsker å formidle Herrens Ord gjennom sangen. 

Risnes har en behagelig og mild stemme som akkompagneres flott av eget gitarspill på de fleste sangene. Stemme og sangstil passer godt til folketoner, som da også er typisk for innspillingen. Utgiveren har lagt på noen flere instrumenter, men uten å forstyrre budskapet, snarere tvert i mot. Musikken brukes slik at teksten blir understreket og fremhevet. Basunen forlag må være ganske unik i så måte. En kunst er det å fremheve det gode budskap med de gaver musikken egentlig er. Personlig hadde jeg kanskje sett at det hadde blitt brukt mer akkompagnement, også for variasjonen sin del. 

Sangvalget inneholder både mer og mindre kjente tekster. Det kan nevnes Av nåde alt jeg får, Du klager så ofte, Langt inn på ville heia, På nåden vil eg leva og Brorson´s Når mitt øye trett av møye. Den siste med en ny melodi for mitt vedkommende, men som passer ypperlig til solosang. I tillegg til denne, har Risnes også hatt hånden på flere andre gode melodier på utgivelsen. 

På favorittplassen min står Sandell´s Forsoninga er vunnen. Faktisk synges alle åtte versene i sangen som fra begynnelse til slutt er en hel preken. Det som forbauset meg, er at en så lang sang slettes ikke blir ensformig. Her blir en ikke opptatt av verken artist eller utgiver, men, for min del, bare sangens budskap. 

Jeg vil, av hjertet, anbefale denne gode og oppbyggelige produksjonen. Den som er ute etter musikalsk akrobatikk, vil nok bli skuffet. Men for den som iblant trenger å komme avsides i stillhet med Herren, vil denne platen bli et vellykket innkjøp. Den fortjener absolutt å høres av mange. 

Også denne utgivelsen fra Basunen inneholder fullstendig teksthefte til sangene. 

Jon Ivar Sund